Zilverwitte reflecties

Voor Volvo Car Nederland maakten we een magazine waarin de mogelijkheden van bijzonder drukwerk volop zijn ingezet.

We gebruikten maar liefst vier papiersoorten en zeven typen inkt. Hierdoor konden we sneeuw simuleren met zilver en extra lagen toevoegen. Bijvoorbeeld in het uitlichten van de accessoires.

Naast het grafisch ontwerp verzorgden we het concept en redactioneel ontwerp.

Bijzonder drukwerk met vier papiersoorten en zeven typen inkt

Het magazine lag aan het begin van het winterseizoen op de mat van 100.000 Volvo-eigenaren. Het wisselt interviews af met accessoires, artikelen over veiligheid, winterlandschappen en tips voor het komende seizoen. Via de QR-codes kan er direct een afspraak worden gemaakt met de eigen dealer, geshopt of verder worden gelezen.

Het transparante papier is bedrukt met twee lagen dekwit en koper. Door het perfecte bindwerk sluiten de velgen precies aan op het full colour drukwerk.

Ook het binnenwerk bevat donkerblauw papier. De interviews zijn gedrukt in zilver en in koper worden deze aangevuld met relevante feiten en tips.

De full colour fotografie is gedrukt op mat wit papier. De Scandinavische winterlandschappen hebben we met behulp van een professionele lithograaf prachtig kunnen laten drukken.

De zilveren fotografie is diapositief gedrukt omdat het papier niet wit, maar donkerblauw is.

De cover is gedrukt met zilver op donkerblauw papier. Na een aantal drukproeven bleek deze inkt de juiste sneeuwreflectie te geven. Omdat de inkt dekkend is, ligt deze heel mooi op het papier.

We hebben bijzonder fijn samen gewerkt met Volvo en alle betrokken partijen.

Print productie – Platform P⁠
Papier – Igepa & Gmundpaper
Lithography – APS Group