Kleine vondsten

Veel licht en helderheid voor 2024 – en een beetje magie

Elke nieuwjaarswens maken iets dat we nooit eerder hebben gemaakt. Dit jaar wilden we werken met licht. Er kwam geen inkt aan te pas.

Op de volledig blanco kaart staat een boodschap. Deze kan worden gelezen door de kaart tegen het licht te houden. Een verrassing voor de nietsvermoedende ontvanger.

Superdun en sterk Japans papier zorgt voor leesbaarheid. Tegelijkertijd geeft het de kaart een uitgesproken zacht gevoel.

Een deel van onze praktijk is materiaalonderzoek, in dit geval papier en gelaagdheid. We zoeken naar een vorm waaraan niets ontbreekt en die een bepaald idee of boodschap exact weergeeft.

In deze steeds digitaler wordende wereld, ervaren we dat tactiele en andere zintuiglijke ervaringen extra betekenisvol zijn.

Het kleine gebaar van direct contact met een fysiek object, of zelfs het subtiele gewicht of geluid ervan, kan op een krachtige manier verwondering opwekken.

Dit soort contact, dat een scherm niet maken kan, spreekt andere dimensies van de menselijke ervaring aan.

Omdat de juiste zilveren enveloppen niet te vinden waren, zijn deze op maat gemaakt. Stevig contrasterend met de delicate kaart.

Gepubliceerd in het Nederlands en Engels.

Duplex & afwerking: De Kijm & Zonen